چرا موسیقی حرام است؟
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید.
پاسخگویی به سؤالات جوانان (7) علت حرمت موسیقی
سؤال: من اصلا از آهنگ خوشم نمیآید، ولی حتما باید ظهرها و شبها وقت خواب گوش کنم و وقتی گوش میکنم تا حد زیادی به فکر میروم. من از ته قلب از آهنگ بدم میآید و حتی میدانم که چه گناه بزرگی دارد؛ ولی نمیتوانم گوش ندهم. از شما ممنون میشوم که در این کار مرا راهنمایی کنید .
جواب: اگر ما بتوانیم به هوای نفس خود «نـه» بگوییم و نفس خود را تحت کنترل عقل در بیاوریم به راحتی خواهیم توانست از گناه و معصیت نجات پیدا کنیم و در دنیا و آخرت سعادتمند باشیم.
اما چگونه میشود به هوای نفس خود «نـه» گفت؟!
تا حالا با خود اندیشیدهاید که چرا خداوند متعال موسیقیهای مطرب را حرام کرده است؟
وقتی انسان به موسیقیهای مطرب گوش فرا میدهد در واقع دل و جان خود را ـ که باید در اختیار عقل خود باشد ـ در اختیار نُتهای موسیقی قرار میدهد و آن موسیقی هم دل انسان را به هر جایی که سازندهی آن در نظر گرفته، خواهد برد. وقتی این دل به راحتی از کنترل عقل خارج شده و در فضایی که خداوند دوست ندارد به سیاحت میپردازد؛ خیلی زود فریفتهی شیطان و وسوسههای او میشود و عقل هم دیگر توان آن را ندارد که چنین دلی را از گناه و معصیت باز دارد.
حکایت این دل، حکایت کودکی است که چشمان پدر و مادر را ناظر بر رفتار خود نمیبیند و هر کاری که دوست داشته باشد انجام میدهد. این پدر و مادر که کودک خود را به حال خود رها کرده و روی او نظارتی ندارند، وقتی به خود میآیند که کودک کاملا از کنترل آنها خارج شده و به هیچ صراطی مستقیم نیست.
یکی از بهترین راهها این است که یک جایگزین مناسب برای موسیقی پیدا کنید. یعنی در مواقعی که احساس نیاز به موسیقی میکنید، با برنامههای دیگر مانند مطالعهی کتابهای مورد علاقه، یا گوش کردن به آهنگهایی که از نظر شرع جاز است، و یا حتی سرگرمیهای سالمی که بتواند ذهن شما را مشغول کند، از موسیقی حرام رویگردان شوید.
انشاء الله بتوانید با توکل بر خداوند و امید به رحمت او این عادت بد را کنار بگذارید و به جای انس با این نوع موسیقیها، با تکیه بر نماز و یاد خداوند، آرامش حقیقی را تجربه کنید.